-
Garnek ceram 3l pękaty z pokrywką RUI7045




Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 17 |
Dostępność |
|
Zamówienie telefoniczne: 668319942
Zostaw telefon |
Idealny do ogórków, smalcu ale nie tylko...
Praktyczny, a także może służyć jako dekoracja.
Posiada pokrywkę i uchwyty.
Materiał: ceramika - kamionka
Artykuł jest nowy i w oryginalnym opakowaniu.
POJEMNOŚĆ 1,5 L
ŚREDNICA 16,5 cm
WYSOKOŚĆ 22 cm
Szanowni Klienci
Przechowywanie warzyw w garnkach ceramicznych to sprawdzona, a zarazem najlepsza metoda utrzymania ich świeżego zapachu i dobrego smaku.
Inaczej niż w przypadku przetworów pasteryzowanych w słoikach wecka, żywność przechowywana w naczyniach ceramicznych nie traci swoich wartości odżywczych.
W okresie zimowym kiszona kapusta lub kiszone ogórki z garnka ceramicznego to niezastąpione źródła naturalnych witamin.
Garnek ceramiczny przeznaczony jest do długotrwałego przechowywania żywności w warunkach ekologicznych, bez użycia konserwantów.
Doskonale nadaje się do kiszenia ogórków, kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu.
Charakteryzuje się wysoką jakością, funkcjonalnością i estetycznym wykonaniem.
Metoda użycia garnka hermetycznego i sposób przechowywania przetworów
Wkładając pokrywkę w wypełniony wodą kołnierz garnka, odcinamy dopływ powietrza do wnętrza naczynia.
Umieszczone w nim warzywa fermentując, wytwarzają dwutlenek węgla, który z czasem wypiera całkowicie powietrze.
W ten sposób w garnku tworzy się atmosfera beztlenowa.
Dojrzewające w niej przetwory nabywają niepowtarzalnego smaku.
Uzupełnianie poziomu wody w kołnierzu zapobiega utracie szczelności zamknięcia.
Dodatkowo, aby zmniejszyć parowanie wody z kołnierza, można do niego dolać nieco oleju jadalnego - w ten sposób ogranicza się częstotliwość uzupełniania wody.